Charlotte Verkerk-Figaroa, Natuurgeneeskundig Therapeut

pure serenity

Charlotte Verkerk-Figaroa

Ik wil mijzelf aan u voorstellen. Mijn naam is Charlotte Verkerk-Figaroa. Ik ben uw natuurgeneeskundig therapeut. Mijn praktijk is in Alkmaar gevestigd maar ik ben in een groot deel van Noord-Holland Noord werkzaam.
Dit is in het kort mijn verhaal..

Mijn Jeugd:

Ik ben op Aruba geboren en op mijn elfde naar Nederland verhuisd.
Van jongs af aan al hield ik van mensen aanraken in de hoop hun hiermee te “genezen”.
Ik kan mij herinneren dat ik toen ik een jaar of 6 was een film zag waarin een indiaan een meisje vertelde dat sommige pijn met de juiste aandacht en aanraking weg kan gaan. Hij gaf als voorbeeld hoofdpijn. Het fascineerde mij zo ontzettend dat ik dat bij mijzelf en familieleden ben gaan toepassen. Ik weet niet wat het echte effect bij hun was, maar dat zij het heerlijk vonden was duidelijk.

Ik ben dat altijd onbewust blijven doen voor een hele lange tijd in mijn leven. Tot ik op 20 jarige leeftijd mijn nicht mocht helpen bij haar studie als massagetherapeut. Ik mocht model voor haar zijn en dat vond ik heel erg interessant. Van alle grepen en technieken die zij toepaste probeerde ik zoveel mogelijk te onthouden.

In de loop van de jaren is zij haar eigen praktijk begonnen en hier mocht ik haar af en toe helpen. Ik deed alles op gevoel en ook met de kennis dat ik heb vergaard. Het deed mij goed te horen dat ik het “in de vingers” had.

Volwassen worden:

Mijn nicht emigreerde terug naar Aruba en ik ben mijn eigen gang gegaan met mijn administratieve studie. Ik ben niet stil gaan zitten maar heb heel wat levenservaring opgedaan zowel “positief” als “negatief”.

Massage

Massage therapie is waar ik voor sta.

Na een periode met veel ups en downs wist ik dat het tijd voor mij was om te doen wat IK graag wilde. Waar mijn hart naar toe ging. Ik wist het diep van binnen wat dat was maar durfde niet aan toe te geven. Het mooiste was dat er juist in deze periode de tekens zich voordeden. Op een dag hadden wij op mijn werk een teambuilding met diverse spelletjes waaronder kaarten pakken. En welke kaart ik ook pakte er kwam altijd 1 kaart eruit. De kaart van massage! Frappant maar waar!

Een nieuwe fase, keuzes maken:

Het was het begin van een nieuwe fase in mijn leven en ik heb deze hint serieus genomen. Ik ben meteen op zoek gegaan naar een opleidingsinstituut. Zo kwam ik bij Anand terecht en heb mijn diploma allround masseur gehaald.

Daarna ben ik verder gegaan bij Zonnevlecht opleidingen. Hier begon ik aan mijn opleiding tot Massagespecialist. Na een paar jaar kon ik doorstromen naar de opleiding voor Massagetherapeut. Met deze opleiding krijg je diverse technieken toegereikt dat je kan toepassen in je praktijk. Het is gebaseerd op therapeutische massagetechnieken waarmee je cliënten met lichamelijke klachten, een oplossing voor hun klachten kan geven.

Het is meer dan alleen een ontspanningsmassage geven. Je gaat dieper en verder om samen uit te zoeken waar de oorzaak ligt van deze klachten. Je leert ook jezelf kennen en te reflecteren. Dit maakt je als persoon en therapeut iemand die goed in haar schoenen staat en weet wat ze wilt en wat ze voor haar cliënten kan betekenen. Ook voor mij is het van belang om te blijven kijken naar mijzelf van waar sta ik nu, wat wil ik en hoe ga ik dat bereiken. Alles wat ik daar geleerd heb, draagt bij in de wijze waarop ik mijn cliënten begeleid in de behandeling die zij aangaan. Dit alles heb ik aan mijn levenservaring en de opleiding bij Zonnevlecht te danken. De visie van een massagetherapeut is wat ik naar buiten toe en in mijn praktijk wil uitdragen.

Natuurgeneeskundige therapeut:

Naast deze opleiding heb ik ook een opleiding gevolgd voor mijn Medische Basiskennis.
Ik heb een opleiding gedaan als Voeding en Suppletie adviseur.
Bij Instituut Massage bij Kanker heb ik de training gevolgd om op verantwoorde wijze en met de juiste kennis oncologie patiënten te mogen masseren.

Als Natuurgeneeskundig therapeut blijf je je kennis op peil te houden.
Dat doe ik door diverse relevante lezingen bij te wonen en cursussen of opleidingen te volgen.

Dit is waar mijn liefde naar toe gaat, in het helpen van een ander dát op te lossen die de klachten geeft. Het heeft zoveel aspecten, van een verkeerde houding tot een emotionele oorzaak. En als iemand zich open stelt en het graag wilt, laat het zich ook makkelijk oplossen.