Massage therapie of Lichaamsgerichte therapie

Wat is massage therapie of lichaamsgerichte therapie:

Massage therapie is meer dan alleen een massagebehandeling.

Massage is een onderdeel van lichaamsgerichte therapie maar iedereen kent het als massage therapie in plaats van lichaamsgerichte therapie.

Het doel van deze therapie is u te ondersteunen in het oplossen van uw lichamelijke klachten, zodat u weer in een gezonde balans komt.

Massage therapie of lichaamsgerichte therapie wordt vaak ingezet als behandeling tegen zowel lichamelijke als emotionele klachten. Omdat wij door diverse ervaringen in ons leven een houding aannemen die ons diverse lichamelijke ongemakken kunnen bezorgen. Het verschilt in houding die men aanneemt tijdens het sporten of werken tot een onuitgesproken houding door verdriet, boosheid ect. Vaak blijven wij voor een hele lange tijd met deze klachten rond lopen maar op den duur kan het ons dagelijks functioneren gaan belemmeren.

Welke klachten kunnen met een massage therapie behandeld worden?

Je kan met verschillende klachten bij mij terecht. Denk hierbij aan:

  • Rugpijn
  • Hoofdpijn
  • Bij sportblessure
  • Ook klachten in de armen en benen
  • Zelfs na een operatie (Manuele lymfe drainage of voetreflex zijn zeer effectief)
  • Bij burn-out in combinatie met andere therapieën
  •  Maar ook bij rouw en verlies
  • Bij niet verwerkte emoties zoals verdriet, angst of boosheid want ook emoties zorgen voor onbegrepen lichamelijke klachten.

Wat kunt u verwachten bij een massage therapie:

Tijdens een behandeltraject wordt dan ook niet alleen uw klacht behandeld, u wordt tevens begeleid in het bewustwordingsproces naar de oorzaak van uw klacht. Daarom gaan we met elkaar in gesprek, om erachter te komen wat de oorzaak of oorzaken kunnen zijn. Deze oorzaak kan lichamelijk zijn, maar kan ook te maken hebben met bepaalde omstandigheden in uw leven of uw levensstijl. Met massage therapie gaan we samen doorheen lopen en daar waar het nodig is, samen met u naar een oplossing zoeken.

Het lichaamsgebied dat de grootste aandacht nodig heeft zal deze krijgen in de vorm van een therapievorm  die daarbij past. Praktijk Pure Serenity heeft diverse therapievormen die hierop inspelen. Meestal bestaat een behandeling uit een combinatie van deze vormen. Bij sommige klachten of aandoeningen is het beter om het bij één discipline te houden. Hieronder vindt u de therapievormen waarin Praktijk Pure Serenity zich gespecialiseerd heeft.

Therapeutisch:

Voor complementair/ Integrale zorg ben ik in de volgende vormen gespecialiseerd:
Hiervoor verwijs ik u naar een andere pagina.

 

Hoe lang duurt een massage therapie behandeling:

Elk sessie bestaat te allen tijde uit een voorgesprek, een massagebehandeling en een nazorg.

Eerste consult
Wij nemen de tijd om te kijken waar uw vraag ligt, wat u graag wilt en welke massagevorm het beste bij u aansluit. Daarom zal er voorafgaand aan de eerste behandeling een intakegesprek plaatsvinden. Houdt u rekening mee dat de eerste consult samen met de eerste behandeling langere tijd in beslag zou nemen, dus u bent 60 tot 90 minuten bezig.

Dit is de basis voor een speciaal op u afgestemde massagebehandeling.

Afhankelijk van de klachten en de hulpvraag kan bepaald worden hoeveel tijd per behandeling nodig is. Omdat het belangrijk is om u de juiste aandacht te geven, is voorgesprek en nazorg ook in de massagetherapie inbegrepen. Dit duurt tussen de 5 en 10 minuten.

Dus een complete massage therapie kan bij een korte behandeling tussen de 35 tot 45 minuten duren. Dit is voor een standaard behandeling tussen de 60 en 70 minuten. En bij een lange sessie duurt het ongeveer 90 tot 100 minuten.