Massage therapie of Lichaamsgerichte therapie

Wat is massage therapie of lichaamsgerichte therapie:

Massage therapie is meer dan alleen een massagebehandeling.

Het doel van een massage therapie is u te ondersteunen in het oplossen van uw lichamelijke klachten, zodat u weer in een gezonde balans komt.

Door diverse ervaringen in ons leven of situaties waarin wij verkeren nemen wij zowel lichamelijk als emotioneel een houding aan die ons diverse lichamelijke ongemakken kunnen bezorgen. Het verschilt in houding die men aanneemt tijdens het sporten of werken tot een onuitgesproken houding door verdriet, boosheid ect. Op den duur kan het ons dagelijks functioneren gaan belemmeren. Rugklachten, hoofdpijn of maag- darmklachten zijn duidelijke indicaties.
CANS/RSI gerelateerde klachten, stijve spieren na het sporten of blessures kunnen ook tot last zijn.

Wat kunt u verwachten bij een massage therapie:

Tijdens een behandeltraject wordt dan ook niet alleen uw klacht behandeld, maar wordt u tevens begeleid in het bewustwordingsproces naar de oorzaak van uw klacht. Door met elkaar in gesprek te gaan komen wij te weten wat de oorzaak of oorzaken kunnen zijn. Deze oorzaak kan lichamelijk zijn, maar kan ook te maken hebben met bepaalde omstandigheden in uw leven of uw levensstijl. Met massage therapie gaan we samen doorheen lopen en daar waar het nodig is, samen met u naar een oplossing zoeken.

Het lichaamsgebied dat de grootste aandacht nodig heeft zal deze krijgen in de vorm van een massage die daarbij past. Praktijk Pure Serenity heeft diverse massagevormen die hierop inspelen. Meestal bestaat een behandeling uit een combinatie van deze massagevormen. Bij sommige klachten of aandoeningen is het beter om het bij een discipline te houden. Hieronder vindt u de therapievormen waarin Praktijk Pure Serenity zich gespecialiseerd heeft.

Therapeutisch:

Voor complementair/ Integrale zorg ben ik in de volgende vormen gespecialiseerd:
Hiervoor verwijs ik u naar een andere pagina.

 

Hoe lang duurt een massage therapie behandeling:

Elk sessie bestaat te allen tijde uit een voorgesprek, een massagebehandeling en een nazorg.

Eerste consult
Wanneer u voor het eerst een afspraak maakt zal er voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek plaatsvinden. Wij nemen de tijd om te kijken waar uw vraag ligt, wat u graag wilt en welke massagevorm het beste bij u aansluit. Houdt u rekening mee dat de eerste consult samen met de eerste behandeling langere tijd in beslag zou nemen, u bent ca. 60 tot 90 minuten bezig.
Dit is de basis voor een speciaal op u afgestemde massagebehandeling.

Afhankelijk van de klachten en de hulpvraag kan bepaald worden hoeveel tijd per behandeling nodig is. Voorgesprek en nazorg duurt tussen de 5 en 15 minuten. De totale massage therapie inclusief voorgesprek en nazorg kan voor een korte behandeling tussen de 30 tot 40 minuten duren, voor een standaard behandeling is dat tussen de 60 en 70 minuten en een lange sessie duurt ongeveer 90 tot 100 minuten.