Hoofdpijn therapie

Hoofdpijn is een lichamelijke klacht dat vaak voorkomt. Bijna 3,5 miljoen mensen in Nederland lijden aan ernstige, bijzonder pijnlijke hoofdpijn, die niet zomaar over gaat. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. Migraine, clusterhoofdpijn, chronisch dagelijkse hoofdpijn, spanningshoofdpijn en aangezichtspijn.
Soms is de oorzaak afkomstig uit spanning in de spieren rondom schouders, nek en hoofd.

Hoofdpijn Therapie

Hoofdpijn therapie is een zeer uitgebreide behandeling van het gehele hoofd, nek en schoudergebied. Bij hoofdpijn therapie wordt een combinatie gemaakt van diverse soorten manuele technieken zoals massage, triggerpoint en fascia therapie.  Daarnaast worden er andere technieken gebruikt zoals mobilisatie, manipulatie en stretching.

De spiergroepen rondom de schouders, nek en hals worden hierbij aangepakt. Tevens wordt ook de voorkant van het lichaam aandacht aan besteed; denk hierbij aan de halsspieren, gezicht en hoofd.

Het verlicht verschillende vormen van hoofdpijn zoals spanningshoofdpijn, migraine of aangezichtspijn. Bij concentratieproblemen, nervositeit door stress, slapeloosheid, onrustig slapen of veel piekeren is deze vorm van massage een uitkomst.

Door hoofdpijn therapie kunnen uw klachten verminderen en zelfs worden verbannen uit het dagelijks leven. Maar soms zijn er situaties/ oorzaken waar je klachten na een tijd weer terug keren, denk hierbij aan een drukke baan. Dan is het goed om na de nodige sessies regelmatig terug te keren voor onderhoud, dit zorgt ervoor dat de klachten minder snel en sterker terug keren

Heb je regelmatig hoofdpijn die niet met een eenvoudige pijnstiller te verhelpen is? Neem je klachten serieus en maak een afspraak met de huisarts. U vind meer informatie over de diverse hoofdpijn op het hoofdpijnnet.