Seniorenmassage

Nederland vergrijst. Het gaat de komende tijd dus razendsnel met de vergrijzing. Nederland zal steeds meer senioren tellen die ieder op hun eigen manier wonen, werken, recreëren of zorg- en welzijnsdiensten nodig hebben. Dat komt doordat de levensverwachting toeneemt door betere levensomstandigheden en medische vooruitgang.

 

 

Wat houdt seniorenmassage in?

Seniorenmassage bestaat uit meer dan alleen een massage geven. Wij zijn daar aanwezig voor u. Als luisterend oor, als gezelschap. Vaak wordt door de maatschappij vergeten dat niet alleen kinderen behoefte hebben aan aandacht en liefdevolle contact zoals een knuffel, als uiting van liefde of troost, maar dat ook ouderen deze behoeften hebben.

Massage voor senioren of ouderen wordt op een zachte, zorgzame wijze gegeven. Het bevordert de circulatie van bloed en lymfe. Het geeft verlichting van gewrichtspijn en stijfheid van de spieren. Het helpt ook de huid soepel en gezond te houden. Door een massage kan men zich prettiger in zijn vel voelen en een gevoel van welbehagen ondervinden.

Seniorenmassage kan een verstandige en actieve levenswijze niet vervangen maar kan de kwaliteit van het leven op een aanmerkelijke hogere peil brengen en veel van de meest voorkomende problemen van het ouder worden de baas blijven. Het is rustgevend en ontspannend, waardoor het hoge bloeddruk, depressiviteit en eenzaamheid kan verhelpen.

Zowel de minder mobiele als de actieve ouderen kunnen bij ons terecht voor een liefdevolle en respectvolle massage.

Enkele feiten en cijfers:

  • Er zijn meer dan 4,1 miljoen 55-plussers. Hiervan voelt meer dan 1 miljoen zich eenzaam. Van hen zijn 200.000 extreem eenzaam, zij hebben slechts een keer in de maand een sociaal contact. (Bron: onderzoek TNS/NIPO, november 2008).
  • Eenzaamheid verhoogt je bloeddruk, stressniveau en het risico op een depressie. Daarmee zijn deze gevoelens even slecht voor je gezondheid als roken of overgewicht. Vooral bij ouderen kan eenzaamheid gevaarlijk zijn, omdat zij meestal een zwakker gestel hebben. (Bron: onderzoek Professor Cacioppo, Universiteit van Chicago, mei 2009)

Bron: (https://www.ouderenfonds.nl/wie_zijn_we/organisatie/feiten_en_cijfers)

Wij zijn in de mogelijkheid bij u thuis te komen!