Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Stevige ontspanningsmassage

Stevige ontspanningsmassage

Bij een stevige ontspanningsmassage ligt de nadruk op de spieren. Hierbij wordt bij de massage meer druk gebruikt om de dieper gelegen spieren te kunnen bereiken.

Bij een stevige massage wordt meer gebruik gemaakt van de basis handgrepen zoals pertisages/ knedingen en fricties. Naast deze basis handgrepen wordt ook gebruik gemaakt van andere geleerde grepen en technieken.

De massagebehandeling:

De basis handgrepen zijn: effleurages, petrisages, fricties en daarnaast òf tapotements òf vibraties.

De effleurage bestaat uit lange ritmische strijkbewegingen die ervoor zorgen dat u zich op uw gemak voelt, de spieren zich ontspannen en lichtelijk worden opgerekt. Hierdoor zal ook het lymfesysteem positief beïnvloed worden.

Petrisage is een stevige kneedtechniek waarbij de doorbloeding van de spier bevordert wordt. Zo wordt de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van bepaalde afvalstoffen beter gestimuleerd.

Frictie is het geven van constante druk of kleine draaibeweging van het zachte weefsel tegen het bot eronder. Het zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat. Dit helpt bij verklevingen, verhardingen of bij beschadigd bindweefsel bijvoorbeeld bij sporters.

Tampotement of vibratie is het gelijkmatig kloppen of schudden van de spieren. Dit is een goede stimulans
voor het zenuwstelsel. Daarnaast activeert het, of ontspant het de spieren, afhankelijk van de gekozen techniek.

De massage is niet alleen voor het gehele lichaam maar kan ook toegepast worden op een specifieke klacht of een gedeelte van het lichaam zoals de rug of voor- en achterkant van de benen.